tisdag 25 oktober 2016

Räkpaj

Räkpaj

500 g oskalade räkor
1/2 finstrimlad purjolök (gärna det gröna)
hackad dill, fryst eller färsk
1 ask (200 g) räkost
2 dl riven ost
1 dl creme fraiche
2 msk pressad citronsaft
malen vitpeppar

4 ägg 
1 dl grädde
örtsalt
smör

Smält smör i pajform. Ugn 225 gr. Vispa ihop ägg, grädde och salt, häll i form och grädda tills stannat och rest sig längst kanter. Rör ihop purjo, dill, räkost, riven ost, c. fraiche, citronsaft och peppar i en kastrull, värm tills ordentligt hopsmält och såsigt. Ta från värmen och rör ner rensade räkor, häll i pajskal och grädda färdigt till fin färg. Ät pajen ljummen eller kall. Avokadosallad passar bra till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)