fredag 21 oktober 2016

Slökokad kyckling med coleslaw


Kycklingen är från slökokaren och ett delresultat av benbuljongkok enligt detta recept.


Knackade itu benen innan slutkokningen på spisen och benbuljongen geléade sig som den skulle.


Blev lite drygt en liter benbuljong.

Coleslaw

ca 4 dl pizzasallad (se nedan)
1 grovriven morot
1 liten tunt skivad rödlök
hemlagad majonnäs
färskpressad citronsaft

Blanda samman, smaka av och låt stå i kylen någon timme eller två.

Pizzasallad: Blanda hyvlad och sköljd vitkål med salt, lägg liten tallrik och tyngd på. Låt stå några timmar. Tryck ur vätska ur kålen och blanda den sen med olivolja, rödvinsvinäger och svartpeppar. Smaka av och låt stå ytterligare några timmar.


5 kommentarer:

 1. Blev det någon skillnad på kyckling i slökokaren och tillagat "traditionellt" i ugn eller gryta? Mörare, godare (kanske en smaksak), mustigare? Spännande tillagningsmetod det där...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara premiär för kyckling i kokaren ännu, var ju dessutom primärt ute efter att få en fin benbuljong. Skall testa laga till pippin på annat slött sätt nästa gång (kommer att välja en mindre då, denna var en drygt två kilos ekologisk bamse!). Men som svar på din fråga: Nej, kycklingen den här gången liknade den traditionella, med undantag för att den "föll isär", men köttet var ungefär lika.

   Radera
  2. Okej, spännande att höra resultatet. Gott blev det ju säkert ändå!

   Radera
 2. Har du mer exakta mått på pizzasalladen ? Blir det mer åt surkålshållet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr så har jag inte det. Känner väl lite att man själv kan tillsätta så mycket olja och vinäger man önskar, alltså efter eget tycke och smak. Surkål är vitkål som har fermenterats med mjölksyrabakterier (tar 1-3 dagar inte 1-3 timmar), så nej någon surkål blir det inte av detta. Slakar man kålen på "vanligt" sätt, genom att hälla kokhett vatten över, så bör man nog tillsätta lite salt också tillsammans med dressingen.

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)