tisdag 18 oktober 2016

Viltgryta med kantareller

Snabblagad viltgryta med kantareller

1 pkt (240 g) älg- eller renskav
ca 2 - 3 dl förvällda gula kantareller
3 - 4 schalottenlökar
1 näve torkade trattkantareller eller trumpetsvamp
ca 1 tsk stötta enbär
1 tsk torkad timjan
vatten
ghee att steka i
salt och nystött svartpeppar

Stek hackad lök och svamp tills det fått lite färg och lägg i gryta. Bryn skavet och lägg i grytan jämte mortlad torkad svamp; salta, peppra och tillsätt vatten. Rör ner stötta enbär och timjan. Låt puttra samman på låg värme, späd vid behov med mer vatten. Till: Blomkålsris (grovriven lättkokt blomkål), färsk inlagd gurka, tranbär och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)