fredag 28 oktober 2016

Wraps med pulled pork och coleslaw



Slökokad fläskkarré

1 kg fläskkarré

1 - 2 finhackade gula lökar
1 - 2 grovrivna morötter
ca 5 finhackade vitlöksklyftor
ghee att steka i

1 dl passerade tomater
1/2 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek (eller 1 finhackad röd chilipeppar)
1 tsk salt
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk paprikapulver
2 krm malen svartpeppar

Fräs lök, vitlök och morötter i ghee, lägg i botten av slökokare. Lägg fläskkarrébiten ovanpå. Vispa ihop tomatsåsen och häll den över. Koka på låg ca 9 timmar. Vände karrébiten efter halva tiden (inte säker på att det behövs).


Wraps
4 st.

4 ägg
1 dl vatten
2 msk kokosmjöl
3 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 1/2 tsk salt
2 msk smält kokosolja (smakneutral)
1 dl vatten

Blanda torra ingredienser. Vispa ägg poröst och vispa ner mjölblandning, kokosolja och vatten, låt svälla 5 minuter. Pytsa ut ca 1 dl smet på bakplåtspapper, lägg ännu ett ovanpå och kavla ut rundlar tunt. Grädda (4 plåtar krävs, blir stora wraps) varje wrap 10 minuter i 150 grader, båda bakplåtspappren under och över skall vara kvar under gräddning. Låt svalna lite och dra sen bort papper.

Använde detta recept för ovanstående wraps: http://56kilo.se/wraps-paleo-lchf-glutenfritt/


Recept på coleslaw finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)