fredag 28 oktober 2016

Wraps med pulled pork och coleslaw



Slökokad fläskkarré

1 kg fläskkarré

1 - 2 finhackade gula lökar
1 - 2 grovrivna morötter
ca 5 finhackade vitlöksklyftor
ghee att steka i

1 dl passerade tomater
1/2 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek (eller 1 finhackad röd chilipeppar)
1 tsk salt
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk paprikapulver
2 krm malen svartpeppar

Fräs lök, vitlök och morötter i ghee, lägg i botten av slökokare. Lägg fläskkarrébiten ovanpå. Vispa ihop tomatsåsen och häll den över. Koka på låg ca 9 timmar. Vände karrébiten efter halva tiden (inte säker på att det behövs).


Wraps
4 st.

4 ägg
1 dl vatten
2 msk kokosmjöl
3 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 1/2 tsk salt
2 msk smält kokosolja (smakneutral)
1 dl vatten

Blanda torra ingredienser. Vispa ägg poröst och vispa ner mjölblandning, kokosolja och vatten, låt svälla 5 minuter. Pytsa ut ca 1 dl smet på bakplåtspapper, lägg ännu ett ovanpå och kavla ut rundlar tunt. Grädda (4 plåtar krävs, blir stora wraps) varje wrap 10 minuter i 150 grader, båda bakplåtspappren under och över skall vara kvar under gräddning. Låt svalna lite och dra sen bort papper.


(Använde detta recept för ovanstående wraps)


Recept på coleslaw finns här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)