lördag 19 november 2016

Burgundisk köttgryta tillagad i slökokare

Slökokad Burgundisk köttgryta

ca 4 mindre gula lökar
ca 125 g babychampinjoner (eller stora skurna i kvartar)
100 g skivat eller tärnat bacon
ca 450 g grytbitar av nötkött
smör eller ghee att steka i
1 msk tomatpuré
3 dl rött matlagningsvin
2 - 2 1/2 dl benbuljong (använde benbuljong kokt av fläskben)
ca 4 pressade vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
salt och malen vitpeppar
ev. arrowrot att reda med.

Kvarta gula lökar; skölj och ansa champinjoner; om skivor av bacon används - skär i bitar. Bryn lök och svamp; köttet; bacon; lägg vartefter allt i slökokargryta. Häll ner resten av ingredienserna i stekpannan, sjud ihop några sekunder till sky som hälls i grytan, rör om och sätt kokaren på lägsta, låt grytan tillagas så i ca 9 - 10 timmar. Red ev. med arrowrot för såsigare gryta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)