lördag 19 november 2016

Enkel blomkålspizza

Vegetarisk blomkålspizza
2 port.

Botten:
2 1/2 dl grovriven blomkål
2 1/2 dl riven ost (använde här Arlas Grevé)
2 ägg
1/2 tsk salt

1/2 dl tomatpuré
1 mozzarella i skivor
ca 1/2 - 1 dl urkärnade svarta oliver, skiva dessa
1 strimlad mindre grön paprika
1/2 - 1 skivad röd lök
1 msk oregano

Blanda ihop ingredienser till pizzabotten och platta ut till en rundel (man kan säkert göra två portionspizzor oxå!) på plåt med bakplåtspapper. Förgrädda i 180 graders ugn ca 20 minuter eller tills den fått lite lätt färg. Bred på tomatpuré, lägg på skivad mozzarella, paprika, skivade oliver och lökringar, strö över oregano. Färdiggrädda i 210 graders ugn, ca 10-15 minuter eller tills pizzan fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)