torsdag 17 november 2016

Fläskpannkaka med ost

Supergod fläskpannkaka med ost
4 port.

140 g tärnat bacon
4 ägg
3/4 dl grädde
125 g keso
75 g mild ost (använde Port Salut)

Sätt ugnen på 225 grader. Fördela tärnat bacon i långpanna (ung. 20 x 30 cm), stek det krispigt i ugnen. Vispa samman ägg, grädde och rör sist ner keso. Strö riven ost över bacontärningarna i långpannan och häll på äggblandningen. Grädda ca 20 minuter.


Lingonsylt: Skalade äppelbitar från 2 st. äpplen (använde svenska Ingrid Marie) mixas och får småkoka samman med 3 dl råa lingon.


Hittade receptet för fläskpannkakan, som ligger till grund för ovanstående, härifrån; 56kilo: Fläskpannkaka och dessförinnan skall det ha kommit från Airams matblogg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)