onsdag 9 november 2016

Grönkålspaj (mejerifri)

Grönkålspaj (mejerifri)

Pajskal:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g ghee eller smör
1 ägg

Fyllning:
3 ägg
3 dl extra krämig kokosmjölk
200 g grovhackad grönkål
2 hackade gula lökar
1 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
smör eller ghee att steka i
2 dl grovhackade valnötter

Mixa mandelmjöl och sesamfrön, mixa ihop med övriga ingredienser till en deg som trycks ut i pajform. Låt stå ca 30 minuter i kylen. Förgrädda pajskal i 175 graders ugn, ca 8 minuter. Koka kålen i lättsaltat vatten ca 10 minuter, låt rinna av. Fräs ihop lök och kål i smör eller ghee på medelvärme, salta och peppra. Vispa samman kokosmjölk och ägg, rör ner det uppfrästa och ställ åt sidan. Fördela fyllning i förgräddat pajskal och strö över hackade nötter. Färdiggrädda pajen övertäckt med bakplåtspapper ca 50 minuter 175 graders ugn. Ta bort bakplåtspappret i slutet av gräddningstiden (ca 10 minuter) om pajen behöver få mer färg ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)