torsdag 17 november 2016

Nötkex och kokoskex

Spröda nöt- och frökex

3 ägg
3 dl blandmjöl med nötter och frön (recept finns här)
1 tsk bakpulver
2 - 3 krm salt

Rör samman till en smet och bred ut tunt på bakplåtspappersklädd plåt, nästan hela plåten skall täckas. Grädda i 175 graders ugn, ca 15-20 minuter. Skär i rutor och ställ åter i ugn, sänk värmen till 70 grader. Ta ut efter en halvtimme, bryt isär kex och vänd dessa, låt stå ytterligare ca 1 timme i 50 grader och ugnsluckan lite på glänt. Kex ska vara helt torra och spröda då de är färdiga. Förvara i lufttät burk.


Kokoskex

drygt 1 dl kokosmjöl
drygt 1 dl kokosflingor
1 dl hackade macadamianötter
1/2 msk fiberhusk
1 krm salt
2 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 ägg
75 g smält ghee eller smör

Blanda torra ingredienser och vispa ner övriga. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Skär degplattan i rutor med vass kniv. Grädda i 200 graders ugn ca 20 minuter. Bryt isär rutorna och eftertorka i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)