fredag 18 november 2016

Mintchoklad, kokoschoklad och rabarberbitar

Chocolate Peppermint

100 g mörk choklad (recept finns här)
50 g kokosolja
1 äggula
några droppar pepparmyntsolja
1 nypa salt
ev. honung efter smak

Smält choklad och kokosolja över vattenbad. Ta från värmen, rör ner mint, salt, ev. honung och äggula. Fyll knäckformar, ställ kallt och förvara i kylen.


Kokoschoklad

1 1/2 dl kokossmör (gör den själv)
1 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver

Mät upp nygjort flytande kokossmör eller värm burken stående i hett vatten tills smöret blir mjukt att röra. Blanda ner kakao och vaniljpulver, fyll smeten med hjälp av två teskedar i en iskubslåda. Ställ i kylen, bitarna går lätt ur formen när de stelnat.


Syrliga rabarberbitar

100 g späda rabarber (låg oxalsyra) skalade och skurna i mindre bitar
100 g kokossmör (recept finns här)
ca 1 tsk kokosolja (med smak)
frön skrapade ur 1 vaniljstång
1 nypa salt
lite kokosmjöl att vända i.

Lägg allt i en liten kastrull, ha lägsta värme på spisplattan. Låt allt smälta samman sakta och mosa ihop till en slät pasta med baksidan av en matsked när rabarbern börjar mjukna. Platta ut pastan till en rektangel på smörpapper, låt svalna och ställ in i kylen att stelna helt. Skär i bars med vass kniv. Strö över och vänd i kokosmjöl. Förvara kallt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)