söndag 27 november 2016

Tacopaj (vintersäsongsversion)

Tacopaj

4 ägg
1/2 dl smetana
2 msk ghee eller smör

250 g köttfärs
2 hackade gula lökar
1 grovriven morot
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tacokrydda (recept på kryddblandning finns här)
1 msk tomatpuré
1/2  dl vatten
ghee/smör att steka i

1 1/2 dl smetana
1 dl riven ost (använde Arlas Grevéost)

1 röd lök, hackad eller strimlad

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ghee/smör i en ugnsform, ställ in i ugnen så smöret smälter. Vispa samman omelettsmet och häll i formen. Grädda ca 5 minuter eller tills omeletten lyft lite kring kanterna. Stek lök, vitlök och morot mjukt rör ner köttfärsen och låt den bli lätt brynt. Blanda ner tacokrydda och tomatpuré, häll på vatten som får koka in. Vispa samman smetana och riven ost. Lägg köttfärs på omelett, häll över oströran, strö sist över rödlök och ställ in i ugnen för att laga färdigt ca 15 minuter. Eventuellt till pajen: Guacamole (grovt ihopmixad avokado, saft från 1/2 lime, 2 pressade vitlöksklyftor, sambal oelek och örtsalt).


Ett tidigare blogginlägg för liknande tacopaj ("sommarversion", d.v.s. utan morot och med tomater) finns här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)