söndag 13 november 2016

Zoodles med lammpanna (av slökokt lammhals)

Slökokt lammhals

400 - 500 g lammhals
smör att steka i
1 skivad morot
1 hackad gul lök
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl rött matlagningsvin
ca 3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk torkad rosmarin
ca 1 tsk salt
2 krm malen vitpeppar

Bryn lammhals i smör. Lägg morot och gul lök i botten av slökokare och brynt lammhals ovanpå. Häll vatten, matlagningsvin, vitlök, rosmarin, salt och peppar i stekpannan och häll skyn över köttet. Lägg på lock och tillaga på lägsta ca 16 timmar. Rensa köttet och sila skyn.


Sås: Vispa ihop sky från lammkoket, 1/2 dl grädde, 1/2 dl smetana och sjud samman någon minut. Red ev. med arrowrot.

Lammpanna med zoodles: Fräs 1 hackad schalottenlök och ca 6 st skivade färska champinjoner i smör, rör ner 2 dl sås (se ovan), koka ihop lite och blanda ner ca 1 - 2 dl lammkött (se ovan). Släpp kort ner spagettisvarvad eller hyvlad zucchini i kokande vatten, låt rinna av.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)