fredag 2 december 2016

Broccolipaj med ädelost

Broccolipaj med ädelost

Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g smält smör
1 ägg

Fyllning:
250 g färsk broccoli; ansa skölj och skär i små bitar (även stam)
1/2 strimlad purjolök
140 g smulad ädelost
3 ägg
3 dl grädde
2 krm salt
1 krm malen vitpeppar

Pajdeg: Mixa samman mandelmjöl och sesamfrö i matberedare, tillsätt övriga ingredienser och kör samman till en deg. Tryck ut degen i pajform, picka botten med gaffel och ställ kallt ca 30 minuter. Förgrädda i 200 graders ugn ca 8 minuter. Fyllning: Koka broccoli och purjo ca 1 minut och låt rinna av ordentligt i durkslag. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar. Lägg grönsaker i botten av förgräddat pajskal, fördela smulad ost över och avsluta med äggstanningen. Färdiggrädda i 200 graders ugn ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)