torsdag 15 december 2016

Champinjonsoppa

Champinjonsoppa

250 gram grovt skivade färska champinjoner
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
smör att steka i
4 dl vatten
1 dl grädde
örtsalt (typ Herbamare) och malen vitpeppar efter smak
ca 1/2 msk torkad persilja (eller motsv. mängd finhackad färsk)
en klick smetana

Smörfräs svamp, lök och vitlök i kastrull tills vätskan kokat in, salta och peppra. Häll på vatten och grädde, låt småsjuda i 10 minuter. Mixa soppan slät, vispa ner persilja och smetana under ett sista uppkok. Smaka av med mer salt och peppar vid behov. Om ej vegetariskt alternativ; toppa med smulad knaperstekt bacon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)