lördag 10 december 2016

Glutenfri grönkålspaj

Grönkålspaj med chevré

Pajskal:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smält smör
1 ägg

Fyllning:
3 ägg
2 dl smetana
1 dl grädde
200 g hackad grönkål (skär bort bladens grova mittnerv först)
1 - 2 hackad gul lök
ca 1 tsk örtsalt
2 krm malen vitpeppar
smör att steka i
175 g skivad eller smulad chevré

Mixa mandelmjöl och sesamfrön, mixa ihop med övriga ingredienser till en deg som trycks ut i pajform. Låt stå ca 30 minuter i kylen. Förgrädda pajskal i 175 graders ugn, ca 8 minuter. Fräs i stor stekpanna ihop lök och kål i smör på medelvärme tills mjukt, salta och peppra. Vispa samman smetana, grädde och ägg, rör ner det uppfrästa. Fördela fyllning i förgräddat pajskal och lägg på osten. Färdiggrädda övertäckt med bakplåtspapper ca 50 minuter 175 graders ugn. Ta bort bakplåtspappret i slutet av gräddningstiden (ca 10 minuter) om pajen behöver få mer färg ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)