onsdag 14 december 2016

Hamburgare med sötpotatisstrips

Hamburgare med sötpotatisstrips

500 gram nötfärs eller blandfärs
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm malen vitpeppar

ev. skivad ost

Sötpotatisstrips:
2 renskrubbade sötpotatisar
smakneutral kokosolja
örtsalt

Hamburgare: Blanda alla ingredienser till en väl sammanhållen färs. Forma fyra stora eller 8 små hamburgare (gör något fördjupade i mitten - blir plattare under stekning då) och ställ in en stund i kylen. Genomstek, lägg ev. på ostskivor som får smälta ner sista minuten. Till: spenat e. ruccola, skivad rå gul e. röd lök, stekt bacon, smetana blandat med örtsalt, chiliflakes och tomatpuré. Sötpotatisstrips: Skär potatis på längden till långa och rätt smala stavar, lägg i blöt minst en timme, skölj och torka torra i kökshandduk. Sprid ut på bakplåtspappersklädd plåt, klicka på kokosolja, strö på örtsalt och ställ in i 225 graders ugn. När kokosoljan smält, ta ut, rör om så sötpotatisen täcks runtom med olja och salt. Färdigstek tills krispiga, ca 30 minuter. Rör om försiktigt i stripsen och släpp ut vattenånga från ugnen någon gång under tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)