måndag 12 december 2016

Pepparkakskryddad chiapudding med fikontopping

Pepparkakskryddad chiapudding med fikontopping
2 port.

4 dl extra krämig kokosmjölk
2 tsk pepparkakskrydda
ca 8 dr. Stevia Drops eller honung efter smak
4 msk vita chiafrön

Topping:
6 soltorkade fikon (klipp bort skaftbitar upptill)
1 1/2 msk pressad citronsaft

Mixa kokosmjölk, krydda och sötning. Rör ner frön, låt stå framme en stund och rör runt tills det tjocknar och fröna blir jämnt fördelade i vätskan, häll upp i två skålar och låt stå i kylen över natten. Topping: Blötlägg fikon i vatten över natten, häll av vatten, skölj och mixa fikonen slätt. Tillsätt citronsaften och mixa samman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)