tisdag 20 december 2016

Pepparkakskryddat sesamknäcke

Pepparkakskryddat sesamknäcke

2 1/2 dl skalat sesamfrö
1/2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk pepparkakskrydda
2 tsk mald kanel
1 tsk havssalt
1/2 dl smält kokosolja
2 1/2 dl kokande vatten

Blanda torra ingredienser. Häll ner kokande vatten och smält kokosolja, rör om, häll ut på plåt med bakplåtspapper och stryk/platta ut smeten så hela plåten täcks. Grädda i 150 graders ugn ca 45 minuter. Vänd frökakan över på ugnsgallret, ta bort papper, sätt åter in i ugnen och stäng av den. Låt stå inne ca en timme i eftervärme tills helt torrt och krispigt. Dela i bitar och förvara kexen i lufttät burk. Gott till: smör + ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)