torsdag 1 december 2016

Rödbetssoppa med älgfärs

Rödbetssoppa med älgfärs
3 - 4 port.

1 hackad gul lök
3 - 4 rödbetor (2-3 st grovrivna, 1 finriven)
1 grovriven morot
250 g älgfärs
smör eller ghee att steka i
5 - 6 dl benbuljong
1/2 - 1 tsk timjan
1 lagerblad
malen vitpeppar och salt efter smak
ca 3 tsk rödvinsvinäger

Riv gärna rotsaker i matberedare (den finrivna rödbetan för sig). Hacka lök för hand. Stek grovrivna grönsaker och bryn älgfärs för sig, salta och peppra, lägg allt i stor kastrull. Häll på buljong, tillsätt timjan och lagerblad, låt småkoka under lock ca 30 minuter. Ta bort lagerblad, rör ner vinäger och finriven rå rödbeta, smaka av med mer salt och peppar vid behov.
Ev. smetana till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)