torsdag 26 januari 2017

God fiskgratäng med broccoli och purjo

God fiskgratäng med broccoli och purjo

ca 400-500 g torsk- eller sejfiléer
2 dl smetana
1 dl fiskbuljong
ca 125 g broccoli i små buketter
1/2 strimlad purjolök
generöst med hackad dill, färsk eller fryst
1 msk pressad citronsaft
1 dl riven ost
salt och peppar
2 tsk arrowrot

Blanda smetana, buljong, broccoli, purjo, dill och citronsaft i en kastrull och småkoka en stund. Rör ner osten och arrowrot och koka tills osten smält och såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar. Lägg tinade fiskfiléer i botten av ugnsform, häll över gratängsås och gratinera i 200-225 graders ugn tills fisken är klar och gratängen fått fin färg.


Om man vill ha gratinerat mos runt kanten...

Blomkålsmos för fiskgratäng

ca 300 g blomkål
2 äggulor
ca 1 msk smör
1/2 dl pofiber
25 g riven ost
örtsalt och malen vitpeppar efter smak

Dela blomkål och koka mjuk i lättsaltat vatten, häll av vatten och låt ånga av. Tillsätt äggulor, smör och riven ost, mixa samman. Tillsätt pofiber samt salt och peppar efter smak, fortsätt mixa till ett slätt mos. Smaka av.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)