lördag 28 januari 2017

Kålpudding

Kålpudding
6 port.

400 gr blandfärs
1 ägg
200 g keso
1 dl grädde
1 dl köttbuljong
ca 1 tsk salt (förstås; moderera mängden efter hur salt buljongen är)
2 krm malen vitpeppar
ca 700 g vitkål skuren i bitar
2 hackade gula lökar
smör, ghee eller kokosolja att steka i

Sås:
minst 1 dl spad från kålpuddingen (fyll på med köttbuljong om inte tillräckligt)
1 dl grädde
ca 1 tsk arrowrot
salt och peppar efter smak

Rör samman färs, ägg, keso, grädde, buljong, salt och peppar. Fräs kål och lök tills det mjuknar och börjar ta lite färg. Blanda samman allt och jämna ut i ugnsform. Grädda i 180 graders ugn ungefär 1 timme. Häll av buljongen (ställ ev. in puddingen ytterligare en stund med övergrill för mer färg) och blanda den med grädde och arrowrot i en kastrull, koka samman under vispning och smaka av med salt och peppar. Osötade lingon och rårivna morötter till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)