söndag 15 januari 2017

Kasslergratäng med blomkålsris

Kasslergratäng

ca 500 g kassler
1 hackad röd eller gul paprika (eller hälften av varje)
1 hackad stor gul lök
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 tsk sambal oelek
salt och malen vitpeppar
smör att steka i
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
ca 3 dl riven ost

Skär kassler i tunna skivor. Vispa grädden och rör ner tomatpuré. Stek mjukt; paprika, lök, vitlök, sambal oelek och curry i smör, salta och peppra. Lägg grönsaker i botten av ugnsform, därefter kasslerskivor, bred på grädden och strö osten på toppen. Gratinera i ca 200-225 graders ugn. Blomkålsris (kokt grovriven blomkål) till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)