måndag 16 januari 2017

Mandelpanerad stekt salt sill med löksås

Mandelpanerad stekt salt sill med löksås

salta sillfiléer
uppvispat ägg
pofiber
mandelmjöl
malen vitpeppar

1 - 2 skivad gul lök
1 dl grädde
1/2 dl smetana
malen vitpeppar och ev. lite örtsalt
ev. vatten att späda med

smör att steka i.

Låt sill ligga i blöt 1 1/2 timme. Torka de ursaltade filéerna med hushållspapper, dubbelpanera; vänd i pofiber, sen uppvispat ägg och sist mandelmjöl. Stek till fin färg på båda sidor i smör, vänd försiktigt. Stek lök på medelvärme tills mjuk och fått bra färg, häll på grädde och rör ner smetana, späd ev. med vatten för att få den lagom såsig om för tjock. Lägg stekta filéer ovanpå såsen. Till: blomkålsris alt. blomkålsmos, rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)