lördag 21 januari 2017

Ostgratinerade crêpes med kantarellstuvning

Ostgratinerade crêpes med kantarellstuvning

3 ägg
1 1/2 dl grädde
2 msk psylliumhusk, eller 1 msk fiberhusk
ca 1 krm salt

ca 2 dl tinade frysta förvällda kantareller
1 hackad gul lök
salt och malen vitpeppar
smör att steka i
1 dl creme fraiche
ca 1/2 dl grädde
ca 1/2 tsk arrowrot

hyvlad eller riven ost

Vispa ägg fluffigt och vispa ner resten av ingredienser till pannkakssmet, låt svälla och stek små pannkakor (1/2 dl smet/pannkaka är lagom). Fräs hackad lök tills det tar lite färg och stek med grovt hackad svamp tills vätska kokat in, salta och peppra. Rör ner creme fraiche, grädde och arrowrot, koka ihop tills lagom tjock stuvning för fyllning av crepes, smaka av. Klicka på stuvning mitt på pannkakor och rulla ihop, lägg på ugnsfat och toppa med hyvlad eller riven ost. Gratinera i 200-225 graders ugn, tills osten börjar ta färg. Givetvis färska grönsaker till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)