söndag 29 januari 2017

Ostig söndagslyx: Pizza Bianco (vegetarisk)

Pizza Bianco

100 g riven parmesanost
4 ägg
3/4 dl grädde
2 msk fiberhusk eller 4 msk psylliumhusk
1 tsk bakpulver
salt och peppar
oregano

Sås:
2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta eller ca 1/2 tsk vitlökspulver
pizzakrydda
örtsalt (använde Herbamare)

Fyllning:
6-8 st skivade champinjoner
150 g gorgonzolaost
1 st skivad mozzarellaost
små färska spenatblad
ca 1/2 strimlad röd paprika
1/2 strimlad purjo

Vispa ägg poröst, vispa ner husk, grädde och salt, sist den rivna osten. Bred ut på plåt och låt stå 5 minuter. Grädda botten i 180 graders ugn, ca 15 minuter. Bred ut sås och lägg på övrig fyllning. Grädda i 225-250 graders ugn till fin färg.

Ursprungsreceptet hittades här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)