lördag 14 januari 2017

Senapsgravade småsill- eller strömmingsfiléer

Senapsgravade småsill- eller strömmingsfiléer

300 g frysta sill- eller strömmingsfiléer

Gravningslag:
4 dl vatten
1 msk salt
3 msk ättika

Sås:
ca 1 dl osötad senap (använde hemgjord)
2 msk sötning, använde sötströ (icas erythritol+stevia-blandning)
1 tsk salt
ca 1/2 - 1 krm malen vitpeppar
1 - 1 1/2 dl raps- eller olivolja
1 msk ättika
finhackad dill

Blanda ättikslagen tills saltet löst sig. Dra bort skinnet från de tinade sillfiléerna (OBS! Viktigt att de varit djupfrysta minst 2 dygn), skölj och lägg ner i lagen, låt stå i kylen ca 6 timmar. Rör ihop senapssåsen, lägg i filéer och vänd ner dem försiktigt så de täcks av sås. Låt stå kallt 1 dygn innan de är klara. Håller sig ca 1 vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)