torsdag 19 januari 2017

Ugnsgratinerade snackpaprikor med räkor

Ugnsgratinerade snackpaprikor med räkor

2 röda paprikor, halverade och urkärnade
250 g oskalade räkor
1 dl creme fraiche
hackad dill
hackad persilja
örtsalt och malen vitpeppar
1 mozzarella skuren i små tärningar

Rensa och hacka räkor, blanda ihop med resten av ingredienser utom mozzarellan och fyll paprikahalvor. Strö på mozzarellatärningar och gratinera i 225 ugn, gärna övergrill.


Receptet är hämtat från en mattidning och funkar inte riktigt, enligt mig. Skall reda en stuvning med arrowrot, ha högre temp på ugnen och kortare tid för gratinering nästa gång. Den kalla creme fraiche-röran blev lite för rinnig och paprikorna för mjuka tyckte jag, men god smak på slutresultatet för all del. 😉

1 kommentar:

  1. Ja, ja, du kan väl inte lyckas optimalt med allt första gången heller. På´t igen bara, nästa gång blir det nog perfekt ska du se :-)!

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)