torsdag 2 februari 2017

Currygryta med räkor

Currygryta med räkor

400 - 500 g oskalade tinade räkor
(2 dl vatten)
1 hackad gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
3 tsk spiskummin
2 tsk malen ingefära
2 tsk gurkmeja
2 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1 brk (400 g) körsbärstomater
1 förp. (250 ml) kokosgrädde
silad räksky
pressad saft från 1/2 lime
ca 2 krm currypulver
ca 3 krm salt
arrowrot att reda med
kokosolja att steka i.

Skala räkor, fräs skalen i kokosolja, häll på vattnet och småkoka en stund, sila av skyn (kasta skalen). Fräs lök och vitlök i kokosolja, rör ner kryddor, fräs samman på medelvärme under omrörning. Häll på tomater, kokosgrädde och räksky, låt sjuda ca 10 minuter. Blanda ner limesaft, salt och curry efter smak. Red av med arrowrot (kan naturligtvis uteslutas). Blomkålsris (grovriven och lätt förvälld blomkål) och gröna sallads/ruccola/spenat-blad till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)