måndag 13 februari 2017

Enkel blomkålssoppa

Enkel blomkålssoppa

6 dl benbuljong av kyckling
500 g färsk blomkål
3 dl grädde
örtsalt och malen vitpeppar efter smak

Koka blomkålsbuketter nästan mjuka i buljong, plocka upp ca 1 dl småbuketter och lägg åt sidan. Tillsätt grädden, koka upp och mixa soppan slät. Vispa ner salt och peppar efter smak. Lägg ner de sparade blomkålsbuketterna i soppan.


Tråkigt att det inte går att få bilden mer intressant. För soppan är verkligen oerhört god, i all sin enkelhet. Benbuljong på hel kyckling kokar man väl numera på fryst kyckling, då den färska fått sådana oroväckande rubriker på sista tiden (jo, det gäller även den ekologiska, tyvärr).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)