tisdag 21 februari 2017

Gott tillbehör till fisk: Grönkålspesto

Grönkålspesto

100 g grönkål (med bortskuren mittnerv)
1/2 dl valnötter
3/4 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
3 msk finriven parmesanost
saft från 1/2 - 1 st citron
örtsalt och malen vitpeppar efter smak

Koka upp lättsaltat vatten, lägg ner grönkålsblad i det kokande vattnet ca en halv minut, lägg över i en skål med iskallt vatten ca en minut. Torka blad torra i handduk. Mixa olja, citron och vitlök i matberedare, lägg ner grönkålen och mixa finfördelad. Tillsätt nötter och ost, kör ytterligare ett tag tills finfördelat, smaka av med salt och peppar. Gott till fisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)