lördag 25 februari 2017

Kokosmjölk och kokosgrädde - en hel vetenskap 🙄

Strävar ju efter att utesluta tillsatser. Börjar med att kolla upp kokosmjölken. Därefter blir det konserverade tomater.


Coop Änglamarks ekologiska kokosmjölk:

Kokosextrakt 71%, innehåller även förtjockningsmedel E415 xantangummi, vilket framställs från socker genom bakteriell jäsning.
Min kommentar: Tjock som kokosgrädde. Vit och slät.




Kung Markattas ekologiska kokosgrädde:

Kokosnöt 80%, vatten.
Min kommentar: Rinnig som kokosmjölk. Grå och lite grynig.




Santa Marias Coconut Milk:

Kokosnöt 77%; vatten; emulgeringsmedel E471 - vilket är mono- och diglycerider av fettsyror och framställs av fetter och oljor eller av glycerol (E422) och fettsyror (E570), både fetter och fettsyror kan komma från djur, t.ex. gris; stabiliseringsmedel E466 - vilket är karboximetylcellulosa/cellulosagummi, natriumkarboximetylcellulosa och framställs från cellulosa med hjälp av kemiska processer.






Santa Marias The Creamier Coconut Milk Extra Smooth:

Kokosnöt utan tillsatser (fetthalt 18%)
Min kommentar: Skarp kokossmak, krämig, slät och vit. Bästa kokosmjölken! P.g.a den skarpa kokossmaken bör den blandas med något syrligt då den används kall. Späder den med vatten om tunnare/mindre fet kokosmjölk önskas. Toppen med tetra istället för konservburk i metall.




Garants kokosmjölk:

Kokosnöt 75%, vatten, (fetthalt 18%).
Min kommentar: Som kyld tjock som kokosgrädde; mild och god kokossmak; krämig, slät och vit. Bästa kokosgrädden! Tetra 250 ml.




Uppgifterna angående E-numren hämtades från boken Den hemlige kocken: det okända fusket med maten på din tallrik av Mats-Eric Nilsson.


2 kommentarer:

  1. snurrigt värre, och 36% vispgrädde innehåller karragenan! Även den ekologiska...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen helsnurrigt! 😵

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)