söndag 5 februari 2017

Lammkotletter med avokado- och mangosallad

Lammkotletter i sås

3-4 lammkotletter
vatten
färsk rosmarin
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk pressad citronsaft
salt och peppar
smör att steka i
1/2 dl grädde
(ev. 1 tsk arrowrot att reda med)

Stek lammkotletter tills det tar lite färg, salta och peppra, häll på vatten så det täcker, lägg i några kvistar rosmarin, tillsätt citronsaften och pressa ner vitlöksklyftor. Lägg på lock och småsjud ca 30 minuter. Vispa ner grädden och ev. redning i skyn, smaka av. Lägg kotletter i sås och låt allt bli genomvarmt. Klipp färsk rosmarin över.


Avokado- och mangosallad

1 finhackad röd lök
1 tsk sambal oelek
2 avokado skurna i bitar
225 g mango i bitar (finns som djupfryst ekologisk)
1 tsk honung
saft av 1 lime
1 msk äppelcidervinäger
2 krm salt
1 krm malen vitpeppar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)