söndag 19 februari 2017

Räkpizza med blomkålsbotten (av kokt kallt blomkålsris)

Räkpizza

325-350 g kall rest av kokt blomkålsris
2 ägg
1/2 riven mozzarellaost
2 msk finriven parmesanost
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk pizzakrydda
salt och peppar

Ovanpå:
tomatpuré
riven ost
skivade färska champinjoner
räkor
1/2 skivad mozzarellaost
oregano
chiliflakes

färsk strimlad basilika
ruccolasallad
ev. hemlagad bearnaise- el. hollandaisesås

Lägg kokt kallt blomkålsris i handduk och vrid bort så mycket vätska som går, blanda med övriga ingredienser och bred ut till en pizzabotten på bakplåtspapper. Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter. Ovanpå: Skala räkorna, bred på tomatpuré på pizzabotten. Lägg på riven ost, champinjoner, räkor, kryddor och mozzarella. Färdiggrädda i 200 graders ugn tills osten smält, ca 10 minuter. Lägg på basilika, ruccola och klicka ev. över sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)