tisdag 21 februari 2017

Slökokad fisk och fiskbuljong

Fiskbuljong

1 hel fisk/-ar
1 morot
1/2 purjolök
1 gul lök
1 lime
1 lagerblad
timjan
persilja
dill
10 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
2 tsk salt
vatten

Skär grönsaker i bitar och lägg i botten av slökokargryta tillsammans med kryddor. Skölj urtagen fisk och lägg ner, fyll på med vatten så det täcker. Koka på lägsta tills fisken är klar (lite beroende av fiskstorlek för hur lång tid, kolla om ryggfena släpper). Lyft ur fisk och rensa kött från skrov, lägg tillbaka skrov i grytan och koka ytterligare 1-2 timmar. Om man vill ha buljongen mer koncentrerad reduceras koket i kastrull på spisen. Häll upp i saftsilduk och låt rinna igenom. Kyl och frys in, eller använd direkt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)