söndag 19 februari 2017

Vitlökssill och fröknäcke

Vitlökssill

1 förp. 5-min sill (hela filéer)
1/2 dl creme fraiche
2 msk hemlagad majonnäs (ett enkelt recept finns här)
2 pressade vitlöksklyftor

Häll bort sillagen och skölj filéerna, skär i bitar. Blanda såsen och vänd ner sillbitar, ställ kallt.


Fröknäcke

1 dl solroskärnor
1 dl skalat sesamfrö
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl hela linfrön
4 msk chiafrön
2 msk mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
för kanelknäcke (bild ovan/nedan): 2 msk malen kanel
2 dl kokande vatten
1 msk kokosolja

ev. vallmofrö att strö ovanpå

Rör ihop torra ingredienser, häll över kokande vatten och smält kokosolja, blanda och vält ut på bakplåtspapper. Tryck ut (fukta händer i kallt vatten) till en platta som täcker hela plåten, strö på vallmofrö. Grädda i 70-80 graders ugn ca 1 timme. Vänd över till ugnsgaller, dra av bakplåtspapper, klipp i bitar, färdigtorka tills helt torrt och krispigt (fortsatte med 70 grader 1 timme och sedan 50 grader med ugnsluckan lite på glänt).



Recept för kokosmüsli och mejerifri frusen "yoghurt" finns här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)