onsdag 15 februari 2017

"Yoghurt"-frukost med tillbehör

Frusen yoghurt med kokosmüsli

100 g skivad fryst banan
100 g tärnad fryst avokado
1 dl kokosgrädde
saft från 1/2 lime

Kokosmüsli:

1 dl sötmandel
1 dl valnötter
1 dl cashewnötter
2 dl riven kokos
1 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1 dl solroskärnor
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 krm malen kryddnejlika
1 tsk himalayasalt
3 msk kokosolja
rostade tunnskivade kokoschips (använde Urtekram)

Mixa samtliga ingredienser till "yoghurten" slätt. Müsli: Ställ en skål med kokosolja i varmt vatten så det smälter. Hacka mandel och nötter. Blanda alla torra ingredienser (utom kokoschips), arbeta in den smälta kokosoljan och bred ut blandningen på plåt med bakplåtspapper. Torka i 70 graders ugn, 2 timmar. Rör om och torka färdigt müslin ca 2 timmar (hade ugnsluckan på glänt sista timmen). Blanda ner kokoschips i müslin efter att den svalnat. Förvara i kylen.


Cloud Bread med gubbröra

4 vitor
4 dl riven ost
1 krm salt
2 krm chilipulver
1 krm vitlökspulver
2 krm lökpulver
1 msk pofiber
1 msk psyllium husk

Gubbröra:
6 hårdkokta ägg
1 hackad gul eller röd lök
1 brk ansjovisfiléer, hackade utan spad
1/4 - 1/2 dl fryst hackad dill
50 g smält ghee eller smör

Vispa äggvitor till hårt skum. Rör ner övriga ingredienser. Klicka upp smeten på bakplåtspapper. Grädda i 200 graders ugn, ca 15-20 min. Gubbröra: Rör ihop samtliga ingredienser utom smöret/ghee som rörs ner sist. Kyl.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)