tisdag 21 mars 2017

Ättiksinlagd stekt strömming eller sill

Stekt ättikssill/strömming

300 g tinad sill/strömming
mandelmjöl
smör eller ghee att steka i
salt och peppar

Lag:
1/2 dl ättika
1 1/2 dl vatten
1/2 tsk havssalt
1 krm vitpeppar
finhackad dill

1/2 tunt skivad gul eller röd lök

Blanda lagen. Flå skinnet av sillfiléer, skölj och torka torrt med hushållspapper. Vänd filéer i mandelmjöl, stek i smör eller ghee, salta och peppra lite lätt. Lägg i karott vartefter och fördela sen tunt skivad lök ovanpå. Häll lagen över den fortfarande varma stekta sillen. Låt stå ett dygn i kylen.

2 kommentarer:

  1. bland det godaste jag vet. äter det alltför sällan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Funkade ju dessutom finfint så här utan socker i lagen också. Kände ingen större skillnad jämfört med den gjord på vanligt vis. Eller så har man vant sig av vid den söta smaken helt enkelt. :)

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)