onsdag 15 mars 2017

Chokladmousse med hallon

Nåja, inte helt sockerfri, men Lindt 90%-iga choklad innehåller ungefär hälften så mycket socker som den 70%-iga.

Chokladmousse med hallon

400 ml extra krämig kokosmjölk
2 äggulor
100 g choklad (använde Lindt 90% kakao)
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm havssalt

kakaopulver
hallon

Vispa samman kokosmjölk och gulor, koka upp och sjud på svag värme under vispning i ca 10 minuter tills lagom tjockt och såsigt. Dela choklad i bitar, lägg i skål jämte vanilj och salt, häll över den heta vätskan. Vispa ihop när choklad smält och fördela i 8 portionsskålar/-glas/små kaffekoppar (originalreceptet hittades här och där var portionsstorleken 4 st, tyckte dock det blev för mastigt). Ställ kallt några timmar, sikta över kakaopulver och lägg på hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)