lördag 18 mars 2017

Frömüsli och blåbär till vaniljyoghurt

Frömüsli

1 dl cashewnötter
1 dl riven kokos
1 dl mandelmjöl
2 dl skalade sesamfrön
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön
1 tsk salt
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
3 msk kokosolja
2 msk vatten

Finhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser, arbeta in vatten och den smälta kokosoljan, bred ut blandningen på plåt med bakplåtspapper. Torka i 70 graders ugn ca 4 timmar, rör om efter halva tiden och ha ugnsluckan på glänt på slutet. Förvara i kylen.

Vaniljyoghurt: ca 1 - 2 dl Kokosgrädde (eller Garants kokosmjölk), 1 banan (använder skivad infryst, då är 1 banan lika med ca 65 g), pressad saft från 1/2 lime, ca 1 msk kokosolja, vaniljpulver efter tycke och smak. Mixa. Komplettera med t.ex. frömüsli och blåbär.


Skogen bjöd verkligen generöst på stora fina blåbär i fjol, finns fortfarande ett lager i frysen som med stor sannolikhet räcker till nästa plock. 😌

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)