söndag 5 mars 2017

Glutenfria pannkakor med mandelmjölk


Glutenfria pannkakor med mandelmjölk

4 ägg
1 1/2 dl mandelmjölk (se nedan)
3 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
ca 3 krm salt
1/2 tsk vaniljpulver
25 gram smält ghee

ghee att steka i

Vispa ihop smeten och stek små pannkakor (1/2 dl smet / pannkaka) på medelvärme.

Till: Tinade bär och kokosgrädde (använde kyld kokosmjölk Garant).

(Mandelmjölk: Blötlägg 200 g sötmandel ca 8 timmar, skala och mixa tillsammans med 1/2 vaniljstång - funkar bra med stavmixer - späd vartefter med 1 liter vatten. Sila och pressa genom nötmjölkspåse, ställ mjölken kallt. Spara nötmassan till exempelvis fröknäcke)

Den slitstarka nötmjölkspåsen kom väl till användning. 👍


2 kommentarer:

  1. dottern gör liknande, jättegott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo dom blir bra. Inte så svåra att vända heller, om man fått in snitsen. ;)

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)