fredag 3 mars 2017

Laxgryta med saffran

Laxgryta med saffran

2 hackade gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
ca 2 msk ghee eller smör
2 tärnade morötter
1 tärnad röd paprika
1/2 finhackad röd chili (utan kärnor)
1 kuvert (0.5 g) saffran
2 1/2 dl kokosmjölk (använde Garant)
2 1/2 dl fiskbuljong
1 brk körsbärstomater (använde Polpa)
2 tsk arrowrot
250 g laxfilé
salt
saft från 1/2 lime

Fräs lök och vitlök mjukt i ghee/smör. Tillsätt saffran, rör om någon minut och blanda sen ner buljong, kokosmjölk, morot, paprika och chili. Låt småputtra ca 10 minuter. Rör ner tomater och arrowrot, när det börjat sjuda lägg ner fisk delad i stora bitar, fortsätt sjuda 2-3 minuter tills laxen är klar. Smaksätt med salt och saft från lime. Kokt blomkålsris och färsk bladspenat till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)