onsdag 29 mars 2017

Makrill i kokossås

Makrill i kokossås

1 pkt tinad fryst makrillfilé
1/2 tärnad röd paprika
2 - 3 msk småkapris
1 dl kokosmjölk
saft från 1/2 lime
1 finhackad röd chili
1 bit finriven färsk ingefära
örtsalt och malen vitpeppar

Lägg makrillfiléer med skinnsida nedåt i ugnsform (benade ur filéerna först, men det är ju förstås en smaksak). Strö över paprika och kapris. Vispa samman kokosmjölk, chili, ingefära och lime, häll detta över. Salta och peppra. Ställ in i 200 graders ugn ca 15-20 minuter. Förslagsvis till: Blomkålsmos (kokt blomkål, smör, salt och peppar), småbladig färsk spenat eller machesallad.

2 kommentarer:

  1. å, så gott det ser ut! tror att jag ska försöka. du har så fina recept

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Blev verkligen toppengott, gillar makrill. :)

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)