fredag 3 mars 2017

Mejerifri filbunke av cashewnötter

Mejerifri filbunke

160 g cashewnötter
1 - 2 dl 40-gradigt vatten

1 nypa havssalt
2 krm vaniljpulver
2 blötlagda gelatinblad (smält i lite värmt vatten)

Tillbehör: malen kanel

Blötlägg nötter över natten, häll av och skölj. Mixa (använde stavmixer för slätare resultat) och späd med 40-gradigt vatten till önskad konsistens. Rör ner probiotika (öppna kapslar och häll ur), täck med plastfolie (lämna en liten glipa som släpper in luft). Låt stå i rumstemperatur ca 24 timmar, eller tills lagom syrat. Rör ner salt, vanilj och gelatin, häll upp i portionsglas/skålar (3-4 st. är lagom) och ställ i kylen att stelna. Malen kanel att strö ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)