onsdag 22 mars 2017

Ost- och räkpaj

Ost- och räkpaj

Pajskal:
100 g smör
2 dl pofiber
1 tsk bakpulver
100 g riven ost
1 ägg

Fyllning:
500 g oskalade räkor
2 dl riven ost
ca 125 g fryst hackad spenat (tina och låt rinna av)
3 ägg
1 dl crème fraîche
2 dl grädde
salt och malen vitpeppar efter smak
finhackad dill (ca 1/2 dl eller mer)

Mixa ihop pajdeg, tryck ut i ugnsform och förgrädda 7 minuter i 200 graders ugn. Vispa samman äggstanning med spenat, salt, peppar och dill. Rör ner riven ost och skalade räkor, fyll pajskalet och färdiggrädda ca 20-30 minuter. Massor av färska grönsaker till, naturligtvis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)