tisdag 7 mars 2017

Raw choklad/lakritskladdkaka + cashewnötsgrädde

Raw kladdkaka med choklad och lakrits

1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl valnötter
1 dl pekannötter eller andra valfria nötter
1 1/2 dl kokosflingor
5 msk kakao
1 msk lakritspulver
1/2 tsk havssalt
50 g ghee eller kokosolja
1 banan (ca 65 g)
1 1/2 dl mandelmjölk

kakaopulver att sikta över ovanpå.

Mixa alla ingredienser i matberedare. Bred ut smeten jämnt i bakplåtsklädd form, sikta över kakaopulver och ställ i frysen en stund. Dela i rutor och förvara kallt. Cashewnötsgrädde till.



Cashewnötsgrädde med citron och vanilj

160 g cashewnötter
rivet skal från 1/2 citron
pressad citronsaft efter smak
1/2 tsk vaniljpulver
vatten att späda med

Blötlägg nötter minst 6 timmar, häll av och skölj. Mixa nötter, citronskal, citronsaft, vanilj och lite vatten tills slätt, späd med mer vatten/citronsaft om det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)