tisdag 7 mars 2017

Raw choklad/lakritskladdkaka + cashewnötsgrädde

Pot marigolds firar sin nystartade egna fb-sida med en ogräddad kladdkaka + nötgrädde. Åtminstone en följare (en är absolut bättre än ingen!) kommer nog sidan ändå att få. 😄

Besöksstatistiken föll som en sten då recepten med socker och spannmål/gluten togs bort från den här matbloggen för nu nästan ett år sedan. Känns dock mycket mer ansvarsfullt och hälsosamt att sprida recept och inspiration utan socker och vitt mjöl, så det blir det minsann ingen ändring på!

💗

Raw kladdkaka med choklad och lakrits

1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl valnötter
1 dl pekannötter eller andra valfria nötter
1 1/2 dl kokosflingor
5 msk kakao
1 msk lakritspulver
1/2 tsk havssalt
50 g ghee eller kokosolja
1 banan (ca 65 g)
1 1/2 dl mandelmjölk

kakaopulver att sikta över ovanpå.

Mixa alla ingredienser i matberedare. Bred ut smeten jämnt i bakplåtsklädd form, sikta över kakaopulver och ställ i frysen en stund. Dela i rutor och förvara kallt. Cashewnötsgrädde till.



Cashewnötsgrädde med citron och vanilj

160 g cashewnötter
rivet skal från 1/2 citron
pressad citronsaft efter smak
1/2 tsk vaniljpulver
vatten att späda med

Blötlägg nötter minst 6 timmar, häll av och skölj. Mixa nötter, citronskal, citronsaft, vanilj och lite vatten tills slätt, späd med mer vatten/citronsaft om det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)