söndag 5 mars 2017

Små vegetariska portabellopizzor med lök, paprika och okra

Vegetariska portabellopizzor

6 - 7 portabello (skär av fot och skrapa bort lameller, skölj)
1 hackad gul lök
1 hackad gul paprika
2 pressade vitlöksklyftor
ghee att steka i
1 dl krossade tomater
1-2 dl skivad kokt okra (koka hela små okra 10 minuter i lättsaltat vatten)
örtsalt
malen vitpeppar
2-3 msk hackad fryst eller färsk basilika
pressad citronsaft efter smak

finriven parmesanost

Fräs lök, vitlök och paprika lätt i ghee. Häll i tomat och småkoka ihop på medelvärme. Blanda ner kokt skivad okra, basilika, salt, peppar och citronsaft. Fördela grönsaksröra i svamp, strö på ost och gratinera i 200 graders ugn, ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)