måndag 13 mars 2017

Svamp- och jordärtskockssoppa

Svamp- och jordärtskockssoppa

200 g ostronskivling (skölj och skär i bitar)
2 hackade gula lökar
3 - 4 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili (ta bort kärnor)
500 g jordärtskockor
5 dl vatten
ghee eller smör att steka i
örtsalt och malen vitpeppar
pressad citronsaft efter smak

Fräs svamp, lök, vitlök och chili i ghee tills mjukt och vätskan kokat in. Koka skalade jordärtskockor (skär i stora bitar) i vattnet, mixa slätt tillsammans med kokvatten. Tillsätt svampfräs, smaka av med salt, peppar och citronsaft. Låt bli genomvarmt. Eventuellt till: finstrimlad purjo och kokosgrädde.


Dagens tanke:
Det här var intressant! Är soja dåligt eller sanslöst bra. Motsägelserna är många, enligt detta tonas det negativa kring soja ned betydligt.

– Hur tröstar man en vegan?
– So ja, so ja. Det är inge fära.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)