måndag 13 mars 2017

Svamp- och jordärtskockssoppa

Svamp- och jordärtskockssoppa

200 g ostronskivling (skölj och skär i bitar)
2 hackade gula lökar
3 - 4 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili (ta bort kärnor)
500 g jordärtskockor
5 dl vatten
ghee eller smör att steka i
örtsalt och malen vitpeppar
pressad citronsaft efter smak

Fräs svamp, lök, vitlök och chili i ghee tills mjukt och vätskan kokat in. Koka skalade jordärtskockor (skär i stora bitar) i vattnet, mixa slätt tillsammans med kokvatten. Tillsätt svampfräs, smaka av med salt, peppar och citronsaft. Låt bli genomvarmt. Eventuellt till: finstrimlad purjo och kokosgrädde.


Dagens tanke:
Det här var intressant! Är soja dåligt eller sanslöst bra. Motsägelserna är många, enligt detta tonas det negativa kring soja ned betydligt. Kan ändå inte ändra åsikt om soja och sojaprodukter, tror verkligen inte sojan är bra, och skulle den nu vara det är den väl inte direkt livsnödvändig (förutom som till djurfoder kanske?). Påståendet om att soja skulle vara extremt cancerförebyggande borde vi nog först kolla upp vilka vetenskapliga belägg det finns för, innan vi kan försöka överväga dess riktighet.

– Hur tröstar man en vegan?
– So ja, so ja. Det är inge fära.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)