onsdag 15 mars 2017

Ugnsstekt makrill med äggröra och mandel

Ugnsstekt makrill med äggröra och mandel

1 pkt tinad fryst makrillfilé
ghee
salt och peppar

Äggröra:
2 ägg
2 äggvitor
ca 1 msk smör
ca 1 msk kokosgrädde eller kokosmjölk
salt och peppar

Toppa med:
grovt hackad sötmandel

Bena ur makrillfiléer med pincett (lite pyssel, men det är värt det!), lägg i form med skinnsida uppåt, salta, peppra och flaga över ghee. Ugnsstek i 200 grader tills gyllengult och krispigt skinn. Äggröra: Vispa ihop ägg och vitor i stekpanna, lägg i kallt smör och värm på spisplatta under omrörning tills krämigt, ställ av och vispa ner kokosgrädde/-mjölk, salt och peppar. Strö över hackad mandel och ha ev. rårivna morötter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)