tisdag 7 mars 2017

Varm avokado med ägg och het tomatsalsa

Varm avokado med ägg och het tomatsalsa

1 extra stor avokado
2 mindre ägg
salt och peppar

Till: tomatsalsa (se nedan)

Dela avokado och gröp ur lite av köttet, knäck äggen i håligheterna. Salta, peppra och ställ in i 175 graders ugn, låt stå inne tills äggen stannat men fortfarande är lite krämiga. Ät varma med tomatsalsa.


Het tomatsalsa

1 hackad gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
ca 2 1/2 dl krossade tomater
pressad saft från 1/2 lime
1 tsk honung
1/2 tsk salt
1/2 krm malen svartpeppar
1 msk olivolja
1-2 msk hackad basilika (fryst eller färsk)

Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och småkoka på låg värme ca 15 minuter. Tillsätt olivolja och hackad fryst eller färsk basilika, värm och rör om ytterligare någon minut. Varm eller kall, helst varm till den varma avokadon ovan. 😋

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)