tisdag 18 april 2017

Bananpannkaka + cashewnötsgrädde + chiafrösylt

Kanelkryddad bananpannkaka

1 grön banan
2 ägg
1 tsk psylliumfröskal
1 tsk malen kanel
2 krm vaniljpulver
1 krm havssalt
smör, ghee eller kokosolja att steka i

Mixa till slät smet och stek ca 4 små pannkakor.


Cashewnötsgrädde

160 g cashewnötter
1/2 päron
citronsaft efter smak 

Blötlägg nötter några timmar, häll av vatten, skölj och mixa med päron (räcker att ta bort "blomfäste" och skaft, kärnhus och skal kan få vara med). Smaksätt med pressad citronsaft (ca 1 tsk eller efter smak).


Chiafrösylt: tinade blåbär och ca 1 msk chiafrö/dl bär. Rör samman och låt stå någon timme.


2 kommentarer:

  1. banan är inte min favoritfrukt, men detta låter spännande. är detta 1 portion? frukost? lunch?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lagom för två normalportioner. Frukost, lunch eller middag... vad man nu vill. För egen del helst som lunch eller middag. :)

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)